Samfund

Home: ’Boom’ i salg af luksusboliger

Årets foreløbig dyreste villa er solgt af home Charlottenlund-Klampenborg.

Under Corona er salget af liebhaverboliger over 10 mio. kr. vokset langt mere end salget af billigere boliger, viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Home – se udviklingen i din region

Salget af de helt dyre luksusboliger havde kronede dage i det forgangne år.

Især salget af liebhaverhuse i prisklassen 20-30 mio. kr. voksede markant i 2021 sammenlignet med før Corona-pandemien, viser tal fra Boligsiden.dk, som ejendomsmæglerkæden Home, har set nærmere på. (Se venligst herunder og vedhæftede tabeller – også for regioner).

Også salget af luksuslejligheder til både +20 og +30 mio. kr. har fået et løft og en mangedobling af salget de seneste to år – dog er der tale om relativt få handler sammenlignet med det ’almindelige’ marked under 10 mio. kr.

”Hushandler over 10 mio. kr. er blevet hverdagskost i hovedstaden de seneste år,” fortæller boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen, der har analyseret tallene.

Fx er salget af villaer i prislejet 20-30 mio. kr. steget næsten 185 %, mens salget af ’almindelige’ huse under 10 mio. kr. til sammenligning ‘kun’ er steget knap 28 % siden 2019, viser Homes analyse.

Udviklingen gælder også for lejligheder, hvor et par projekter med nyopførte luksuslejligheder, som fx Tuborg Strandeng og Papirøen med lejligheder op til 40-50 mio. kr., har været med til at trække antallet af handler med de helt dyre lejligheder op.

Salget af lejligheder med et prisskilt mellem 20 og 30 mio. kr. er steget med 350 % fra 2019 til 2021 mod 21,5 % stigning i salget af lejligheder til under 10 mio. kr.

Ifølge Home er der er flere årsager til, at salget af de dyre boliger er steget så markant.

”Corona-pandemien har øget vores fokus på, hvordan vi bor, og hvor vi bor. Vores hjem har fået større betydning, og vi har brugt flere penge end normalt på vores bolig – både ude og inde og i lille og stor skala,” siger Homes markedsanalytiker.

Økonomien og erhvervslivet har oplevet vækst under Corona – selvfølgelig med undtagelse af hårdt ramte brancher. Det har givet flere råd til en dyrere bolig.

Renten på boligfinansiering har været ekstremt lav de seneste par år, hvilket har gjort det attraktivt at købe og eje en dyr bolig, lyder det fra Home.

Negativt afkast i banken har fået flere til at sætte flere af deres penge i mursten.

”I det dyre segment har flere ’købt sig op i markedet’ – de har solgt deres hjem gennem en årrække med en god gevinst og brugt pengene på at købe en endnu dyrere bolig,” fortæller Henrik Hauthorn Jensen.

Det er ikke overraskende hovedstaden, der trækker langt den overvejende del af de dyre handler – med næsten ti gange så mange +10 mio. kr. handler som i Region Midtjylland på 2. pladsen.

Kommentarer