Østerbro

Atletikkens verdenstour kommer til Østerbro i dag torsdag

Katrine Koch Jacobsen kommer til CAG i storform. Pressefoto: Dansk Atletik

Torsdag kommer atletikverdenens Continental Tour på sit eneste danske stop, når Copenhagen Athletics Games løber af stablen på Østerbro Stadion. Den danske og internationale elite samles, og for flere atleter er der VM-billetter på spil.

De danske atleter er i storform forud Copenhagen Athletics Games, og med sin entré i verdens top-10 er Sparta-atleten, Katrine Koch Jacobsen, brandvarm, efter hun i Slovakiet forbedrede sin egen danske rekord med mere end tre meter til 74.22 meter og kvalificerede sig til årets højdepunkt, VM i Eugene, USA. Jacobsen er den højest rangerede af alle danskere til Copenhagen Athletics Games.

– Det er jo fantastisk, at vi har et atletikstævne på allerhøjeste niveau i Danmark, og det er noget helt specielt at kaste på hjemmebane, hvor jeg har publikum i ryggen. Det er et stærkt felt af hammerkastere med blandt andet en tidligere OL-finalist, men jeg går selvfølgelig efter at kaste med om sejren, lyder det fra Jacobsen.

Siden 2020 har Jacobsen taget atletikverden med storm, hvor hun gjorde sin entré, og med sine bare 22 år har hun en stor fremtid foran sig.

Tre internationale sejre på stribe

Hækkeløberen Mette Graversgaard ankommer til Copenhagen Athletics Games med vind i ryggen. Aarhus 1900-atleten kan se frem til sæsonens hidtil hårdeste modstand i form af det 20-årige jamaicanske stjerneskud, Crystal Morrison, som lørdag i Gene løb i en verdensklasse tid på 12,69 sekunder.

– Morrison bliver godt nok svær at slå, men jeg vil gøre mit bedste. Det betyder virkelig meget for mig, at vi har et internationalt stævne på dansk grund. At publikum er der for at bakke op; det giver mig forhåbentlig lige dét ekstra, så jeg når VM-kravet (12,84s, red.), lyder det fra Graversgaard.

Kampen om eftertragtede pladser

På 100 meter sprint kan forhåndsfavoritten Emile Erasmus fra Sydafrika forvente hård kamp fra blandt andet de to danske atleter fra 4×100 meter stafet-landsholdet, Frederik Schou-Nielsen (Sparta) og Emil Mader Kær (Skive AM). Begge går efter at få en af de eftertragtede VM- og EM-pladser. Senere i år drager herre stafet-landsholdet henholdsvis til Eugene og München, og en sejr til CAG kan være med til at sikre atleterne de ombejlede pladser.

Danske talenter skal vise sig frem mod de bedste

En anden og mere kendt sydafrikaner til start er Caster Semenya. Den dobbelte olympiske mester på 800 meter er grundet særlige omstændigheder gået op i distance og gør i København sin første europæiske start i år – nu på 3000 meter. Med i feltet er det unge stortalent Sofia Thøgersen fra Sparta, der er Europas bedste i U18-klassen.

Et andet stortalent, den regerende U20-europamester på 5000 meter, Joel Ibler Lillesø fra Bagsværd AC, går ned i distance, når han stiller op på mændenes 1500 meter, som også bliver pakket ind i et stærkt internationalt felt af erfarne og hurtige atleter.

Tegner til en tæt og intens 200 meter

Mændenes 200 meter tegner også til at blive en tæt og intens dyst. Her kommer historiens to hurtigste danskere på distancen op mod hinanden, når rekordholder Simon Hansen (Aarhus 1900) møder stafetmakkeren Tazana Kamanga-Dyrbak (Sparta). Gediminas Truskauskas, hvis litauiske rekord med 20,48 sekunder er 0,01 hurtigere end den danske, sørger her for behørig modstand.

Katrine Koch Jacobsen har taget atletikverden med storm. Pressefoto: Dansk Atletik

Copenhagen Athletics Games – Østerbro Stadion torsdag den 16. juni

  • Start: Klokken 17.30 (hovedprogram 18.45)
  • Entré: 95 kroner (gratis for børn under 12)
  • Læs mere på hjemmeside: spartacag.dk

Stævnet er det eneste danske stop på den internationale stævneserie World Athletics Continental Tour, som rangerer lige under Diamond League. CAG er i seriens tredje kategori (Bronze label) og har en præmiesum på 30.000 euro

Kommentarer