Indre By

Dronningens 50-års Regeringsjubilæum fejres på Københavns Rådhus lørdag 12. november

Foto: Per Morten Abrahamsen, Wonderful Copenhagen

Efter udskydelsen i september afholder Københavns Kommune nu den officielle modtagelse og frokost på Københavns Rådhus i anledning af H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum. Dronningen vil køre i karet gennem København. Dronningen træder ud på balkonen umiddelbart efter ankomst til Rådhuset.

Københavns Kommune fejrer Dronningens 50-års Regeringsjubilæum lørdag den 12. november 2022 klokken 13.00. Det sker ved en officiel modtagelse og frokost på Københavns Rådhus.

Inden fejringen på Rådhuset vil Dronningen køre i karet gennem København ledsaget af Gardehusarregimentets Hesteskadron. Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen modtager Dronningen ved Rådhusets hovedindgang.

– Det er både en stor glæde og ære for mig som overborgmester, at vi kan fejre Dronningens regeringsjubilæum i København, hvor alle er inviteret med til fejringen fra Rådhuspladsen. Jeg håber, vi kan fylde pladsen med flag, så vi sammen kan hylde Dronningen og sige stort tillykke med jubilæet fra hele København og Danmark, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

I Rådhushallen vil Københavns Drengekor, Zapolski Strygerne og Vesterbro Ungdomsgård optræde.

Program

  • Kl. 13.00: Dronningen ankommer til Københavns Rådhus i karet eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron. Dronningen træder ud på balkonen umiddelbart efter ankomst til Rådhuset.
  • Kl. 13.25: Overborgmesteren holder tale i Rådhushallen og overrækker byens gave.
  • Kl. 13.35: Frokost og underholdning i Rådhushallen.
  • Kl. 15.00: Arrangementet forventes afsluttet.

 

Kommentarer