Navnenyt

IDA henter ny cheføkonom i Dansk Metal

52-årige Thomas Søby bliver ny analysechef og cheføkonom i IDA. Han tiltræder den 1. februar næste år.

Ingeniørforeningen, IDA er begejstret for at kunne præsentere Thomas Søby som kommende cheføkonom og analysechef. Igennem et grundigt rekrutteringsforløb har Thomas Søby vist en stor og smittende appetit på opgaven i kombination med den indsigtsfulde analyse, han har været garant for i sin professionelle karriere, senest i seks år som respekteret cheføkonom i Dansk Metal.

”Det er med kolossal glæde og stolthed, at vi byder Thomas indenfor. Som landets største fagforening for højtuddannede er der en berettiget forventning fra medlemmerne om, at vi bidrager aktivt i samfundsdebatten, og her har Thomas alle redskaberne til at formidle analytiske og økonomfaglige spørgsmål på et tårnhøjt, men pædagogisk niveau,” siger Carl Aage Dahl, adm. direktør i IDA.

”IDA arbejder grundlæggende for, at medlemmerne kan være med til at forme og forandre samfundet med deres dygtighed inden for viden og teknologi. Vi har 138.000 medlemmer at hente indsigt hos, og Thomas får derfor gode forudsætninger for med data og analyse at kunne understøtte den grønne omstilling og digitaliseringen af Danmark samt et sundt og fleksibelt arbejdsmarked,” siger Carl Aage Dahl.

Thomas Søby ser frem til at repræsentere fagligheder inden for ingeniørkunst, naturvidenskab og it, hvor efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft er stor, og ifølge aktuelle prognoser kun ventes at vokse.

”Jeg glæder mig meget til at angribe den åbenlyse omstændighed, at det kommer til at kræve nogle andre kompetencer at få eller beholde sit job, når den grønne omstilling og digitaliseringen forandrer samfundet. Samtidig er IDA’s medlemmer førende inden for automatisering og robotteknologi, som kan være særdeles kærkomne, også når store generationer vil forlade arbejdsmarkedet de kommende år,” siger Thomas Søby.

”Vi står over for en mangel på mange typer arbejdskraft, og det er klart, at jeg har en velunderbygget antagelse om, at IDA’s medlemmer vil være afgørende, hvis Danmark skal være et godt land at leve i om 10-20-30 år. Nu bliver min opgave så at tilvejebringe kvalificerede grundlag til at kunne pege på især en målrettet politisk indsats for at indfri den opgave og forløse det potentiale”, siger IDA’s kommende cheføkonom.  

Thomas Søby er cand. polit og bor på Amager med sin hustru og to børn. Han tiltræder 1. februar.

Kommentarer