Kultur og events

Jon Nørgaard fejrer sit 20-års jubilæum i dansk musik med eksklusive koncerter i Amager Bio og Train

Jon Nørgaard / 20-års jubilæum – annoncering af nyt album og 2 eksklusive koncerter!

Amager Bio, København, fredag 3. februar 2023

Train, Aarhus, lørdag 4. februar 2023

Her i 2022 er det 20 år siden Jon vandt tv-talentkonkurrencen “Popstars”. Som landets største teen-idol, slog han alle salgsrekorder med debutalbummet “This Side Up” og sin efterfølgende nationale spillestedstour.

Nu har både album og tour jubilæum; hvilket fejres med et nyt album i november 2022, som skal markere 20 året for debutalbummet, samt 2 eksklusive koncerter i Amager Bio d. 3. februar og på Train d. 4. februar 2023, som markering af debut-tour jubilæet.

At magien ikke var helt forsvundet, beviste 15-års jubilæumstouren i 2017, hvor Jon udsolgte sine 2 første shows på under 36 timer, ét år inden showstart. Touren udviklede sig til 6 koncerter, med et samlet billetsalg på over 5.500 billetter i alt.

Musikmagasinet “Gaffa”, skrev i 2017: “Forrygende genhør med en voksen popstar” og kvitterede med 5 stjerner: læs her

Jon har i årevis levet et tilbagetrukket liv, væk fra spotlight og har arbejdet i kulissen, for flere af landets største stjerner i musikkens verden. Men ikke længere. Som alle andre i musikbranchen, har Covid-pandemien haft et enormt impact på Jons liv.

“Livet føltes pludselig langt mere skrøbeligt og jeg vågnede op, midt i virvaret og fandt mig selv i en dagligdag, hvor jeg var stået op hver eneste dag i mere end 10 år og havde sat andre menneskers behov, før mine egne”, udtaler Jon. Han fortsætter: “Jeg fik tid til at tænke mig om og en mulighed for at foretage en total omlægning af mit liv. Den chance tog jeg. Det har jeg ikke fortrudt i ét eneste sekund”.

Med nyfunden gejst og i en energiudladning af årelange indestængte og tilsidesatte drømme, gik Jon igang med at lave ny musik. De første singler blev signet på én af de største pladekontrakter for en dansker i nyere tid, hos Warner Music i Australien og Tyskland.

Han besluttede at skabe det nye artistnavn “Tvilling” til projektet, da musikken var ungt i sit udtryk og stilistisk lå langt fra tidl. udgivelser. Det nye publikum skulle ikke opdage udgivelserne, på en artist profil med 20 år gammelt materiale, som de ikke havde et forhold til.

Missionen lykkedes, for den idag 36 årige grenaaenser. I det første år af projektets levetid, har det opnået voldsomme resultater.

Størst, er placeringerne i top20, på de 2 største tyske dancecharts og et peak som #62 på den officielle amerikanske radio dance chart “Mediabase”, med fællessinglen “100 Years”, som han begik i fællesskab med den danske stjerneproducer/DJ “HEDEGAARD” og det amerikanske verdensnavn “Echosmith”. Samt den første top40 placering på Beatports globale dance Chart, med solo-singlen ”Time”

I alt har Jon opnået airplay på over 300 radiostationer, fordelt over 45 lande; og også I det hjemlige territorium er han tilbage i rotation.

Han udtaler: “Rejsen er lige begyndt for Tvilling. Vi har bygget en solid base i det første år, som vi vil bygge videre og ovenpå”.

Jon kan til dette formål trække på sin mangeårige erfaring, med at skabe og hjælpe artistnavne fra bunden; meget kan sammenlignes mener han og fortsætter: “Som et helt nyt navn starter du med en enkelt sneflage i form af din første udgivelse. Som du udgiver mere, bliver det stille og roligt til en større snebold, inden lavinen for alvor udløses. Det handler om hvor god du er til dit håndværk, Hvor gode sange du kontinuerligt kan lave, i et højt releaseflow – og hvor vedholdende du er i dit fokus og drive. Hvis disse hovedingredienser er tilstede, har du alt der skal til for at lykkes. Derfra, er det spørgsmål om at opsøge sit held, igen, igen og igen, indtil du breaker.”

Om det er held eller kunnen, skal være usagt; Det er dog et faktum at Tvillings næste 2 singler, er signet hos verdens største label for clubmusik. Således udkommer den første på hollandske Spinnin’ Records, d. 14. januar – og de næste udgivelser ligger klar til affyring.

Har du lyst til en tur i tidsmaskinen tilbage til teenageårene, for at opleve Jon, Tvilling og alle de andre skizofreniteter, på scenen?

I så fald kan billetter købes nu via Ticketmaster

Kommentarer