Kultur

Kom til nordisk UEFA Champions League opgør på Skarv i Pilestræde

Skarv i Pilestræde inviterer til fodboldaften, når svenske BK Häcken og KÍ fra Klaksvík tørner sammen i et historisk UEFA Champions League opgør. Grafik: Edmund S. Jacobsen

Tirsdag 2. august inviterer indehaver af Skarv i Pilestæde, Siri Thorsteinsson, til historisk UEFA Champions League opgør mellem BK Häcken og. KÍ Klaksvík.

Den nordatlantiske bar og mødested de seneste 48 år, Skarv, i Pilestræde 43 i indre by, viser den historiske fodboldkamp på storskærm på onsdag den 2. august klokken 19:00 direkte med UEFA Champions League mellem svenske BK Häcken og KÍ fra Klaksvík.

De færøske fodboldmestere KÍ fra Klaksvík på Færøerne har overrasket sensasionelt de seneste tre år. KÍ har i forvejen i alt vundet 20 færøske mesterskaber og 6 pokaltitler (Løgmanssteypið), og er derved en af de mest succesfulde færøske fodboldklubber. Klubben spiller i blåt og hvidt. I 2020 vant KÍ fra Klaksvík 6-1 over de georgiske mestre Dinamo Tbilisi.

Ejer og bestyrer af Skarv de sidste 8 år er Siri Thorsteinsson, hvis forældre stiftede og drev barren i 40 år. Foto: Edmund S. Jacobsen

I juli 2023 vandt KÍ 3-0 på udebane mod de ungarske mestre Ferencvárosi med norske Magne Hoseth som træner, og vandt sammenlagt med samme resultat og gik derved videre til 2. kvalifikationsrunde. Ungarn har et indbyggertal på 9,7 millioner, mens der bor omkring 53.000 på Færøerne og 5000 i Klaksvík, hvis by er næst største på øerne, som Todi Jónsson kommer fra. Todi spillede bl. a. med Lyngby og i FCK, hvor han skorede mange mål for nogle år siden.

Sidste onsdag spillede KÍ 0-0 på hjemmebane mod de svenske mestre BK Häcken, hvor KÍ havde flere farlige målchancer og nu på onsdag den 2. august spilles returkampen i Gøteborg.

Returkampen vises direkte på en 75″ fladskærm i Pilestræde 43, hvor den Nordatlantiske barr Skarv har ligget de sidste 48 år. Der er gratis adgang.

Danske spillere, som spiller i KÍ er Claes Kronberg og Patrick da Silva. De andre på holdet kommer fra Ghana, Sverige, Norge og 17 spillere er færøske.

Holdet KÍ-teamet ankom og overnattede i København natten til tirsdag, og er taget til Gøteborg for at træne og gøre sig klar til kampen i morgen. Der er et udsolgt stadion og en bus kører fra København fyldt op med færøske fans fra Klaksvík.

Hvis man ikke er mellem de heldige, der har fået billet, så skal man tage Skarv, der viser kampen. Allerede klokken 18 åbner indehaver Siri Thorsteinsson dørene og byder på dørsnaps fra Klaksvík, brygget af Føroya Bjór.

Kampen starter klokken 19.00.

Kilde: Edmund S. Jacobsen

Plakat for fodboldarrangementet på Skarv. Grafik: Edmund S. Jacobsen

 

Kommentarer