Magaxin

Lev et grønnere liv – 3 gode råd

Artiklen er sponsoreret.

Der er næppe nogen, der ikke har lagt mærke til, at de fleste af os gerne vil have en mere bæredygtig livsstil derhjemme. Og det betyder, at vi skal tænke mere over vores forbrug og de vaner, vi har i dagligdagen.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at vi skal lave store ændringer. Det kan også være små tiltag i vores livsstil, der i sidste ende kan gøre en stor forskel for klimaet. Men hvordan kommer du i gang? Her får du 3 gode bud på, hvordan du kan leve grønnere hver eneste dag.

Skift varmekilder

Her i Danmark er det svært at komme uden om god opvarmning i de kolde måneder. Hvis du gerne vil tænde op i pejsen, når vinterhalvåret viser sig, kan du overveje at ændre hvilken opvarmningskilde, I bruger i hjemmet, til et grønnere valg.

Biopejse vinder mere frem, da de bruger bioethanol, som er et naturligt materiale, der ikke udleder CO2 sammenlignet med traditionelle pejse. Samtidig er de energieffektive. Du kan nemt finde en biopejs og bioethanol pejse online i et bredt udvalg af designs, der kan passe ind i ethvert hjem.

Undgå madspild

Når det kommer til den mængde mad, der bare ender i skraldespanden hver eneste dag, har de fleste af os en god mulighed for netop at ændre på den vane. Du kan f.eks. mindske madspild ved at planlægge dit madindkøb flere dage ad gangen. Tænk over, hvad du allerede har i køleskabet, og find en måde at bruge dét i dine retter i stedet for at købe ind til et helt nyt måltid, så det ikke går til spilde.

Har du en stor portion mad tilbage fra aftensmaden, så frys det ned i portioner i stedet for at smide ud. På den måde har du også et færdigt måltid til de dage, hvor du har alt for travlt til at stå i køkkenet, når du endelig kommer hjem.

Brug det, du har, i stedet for at købe nyt

Én af de ting, der kan være svært at indstille sig på – er tanken om at sænke vores forbrug. For vi er blevet vant til, at vi kan købe lige det, vi gerne vil have, på alle tidspunkter af døgnet. Men ved at bruge de ting, vi allerede har, eller måske endda reparere det, hvis det går i stykker, sparer vi både klimaet for yderligere belastning og det daglige budget.

Kommentarer