Kultur

ØreSound Festival vil eliminere madspild med hjælp fra Too Good To Go

Foto: PR/Too Good To Go.

Når ØreSound Festival skydes i gang til august, bliver det for første gang i festivalhistorien muligt at købe overskudsmad fra madboderne med hjem i lykkeposer. ØreSound har – i tråd med festivalens bæredygtige linje – indgået samarbejde med Too Good To Go for at forhindre madspild.

Danmarks nye festival, ØreSound, der spænder af fra d. 12. – 14. august, har et mål om at blive Nordens mest bæredygtige festival. Som led i den ambition har festivalen indgået samarbejde med Too Good To Go, der bekæmper madspild via en app, der forbinder forbrugere med forhandlere, der har mad i overskud.

Det betyder, at festivalgæsterne kan købe et billigt måltid med hjem, når festivalboderne lukker, så maden ikke går til spilde. Maden vil blive solgt i lykkeposer via Too Good To Go-appen.

“God mad, som intet fejler, går alt for ofte til spilde på store madproduktioner på eksempelvis festivaler. Når der nu findes nemme og integrerbare løsninger som Too Good To Go til at bekæmpe dette madspild, mener vi, at samarbejdet passer perfekt ind i vores bæredygtige vision. Derfor indgik Too Good To Go i vores planer helt fra starten. Med dette samarbejde kan vi forkæle vores gæster med lækker natmad til en god pris, og de mange ressourcer, der er postet i at producere maden, går ikke til spilde til skade for miljøet. Det må da siges at være win-win,” siger Frederik Kjærgaard, der er kommerciel direktør for ØreSound Festival. 

Samarbejdet med ØreSound er Too Good To Gos første store eventsamarbejde. Men står det til Too Good To Gos chef for marketing og partnerskaber, Morten Jensen, bliver det langt fra det sidste.

“Store events er desværre ofte lig med stort madspild. Derfor gemmer der sig et kæmpe potentiale for os i blandt andet festivaller og andre store arrangementer som sportsevents. Vi glæder os derfor meget til at træde ind på en ny arena i samarbejde med ØreSound Festival, der skal have stor ros for at tænke i ambitiøse bæredygtige løsninger,” siger Morten Jensen.

Følgende madboder indgår i ordningen:

  • Banana CPH
  • UGood
  • Crisp
  • Gorms
  • Mahalle
  • Hungry Dane

Kommentarer