Magaxin

Sådan kan du få en bedre tandlægeoplevelse

Artiklen er sponsoreret.

Det er et velkendt fænomen med tandlægeskræk. Men ikke desto mindre kan jævne tandlægebesøg være relativt nødvendige for helbredet i mund og i resten af kroppen både på kort og lang sigt. Så derfor er der her nogle idéer til, hvordan du måske kan få en bedre tandlægeoplevelse.

Find en tandlæge, hvor du føler dig tryg

Der kan være forskellige omstændigheder, der ligger til grund for en tandlægeskræk. Men en konsekvens eller måske en forudsætning kan være en utryghed ved din behandler eller klinikken i sig selv. Ikke nødvendigvis på grund af dårlig behandling, men måske blot på grund af en ærgerlig oplevelse på et tidspunkt. Står du i en sådan situation, kan du måske drage nytte af at skifte tandlæge, sådan at du potentielt kan slippe nogle af disse dårlige associationer. Se eventuelt en tandklinik på Frederiksberg. Og hvis du beslutter dig for et tandlægeskift, så kan du måske også overveje om det vil være en fordel at være vokal om din tandlægeskræk og dine eventuelle bekymringer. Da kan der måske blive taget et ekstra hensyn, så du undgår at etablere nye dårlige oplevelser.

Tag en omsorgsfuld person med dig

Det kan måske også hjælpe, hvis du har en ven eller veninde, eller måske et familiemedlem med dig. Deres tilstedeværelse kan både virke støttende, såvel som beroligende, hvilket kan være en fordel. Og så kan du, afhængig af behandlingen, kombinere tandlægebesøget med andre planer efterfølgende. Såsom en hyggelig tur på café eller måske en lille gåtur. På den måde har du noget at se frem til bagefter, og måske noget du kan fejre dig selv lidt med.

Måske kan det også hjælpe blot at vide, at din tandlægeskræk er helt okay, og det at du alligevel tager til tandlægen gør dig utroligt modig og sej. 

Kommentarer