Østerbro

September står i motionsløbets tegn, når tre af Danmarks største motionsevents vender tilbage uden restriktioner

DHL Stafetten København vender tilbage til Fælledparken uden restriktioner i dag.

Efter halvandet år uden store løbefester, så kan danskerne se frem til en måned, hvor DHL Stafetten København, Royal Run og Copenhagen Half Marathon løber af stablen med tre ugers mellemrum.

Til september er det igen tid til at trække i løbeskoene og løbetøjet når DHL Stafetten København lukker op for ballet med fem dages motion, hygge og gode kollegaer i Fælledparken den 1., 2., 3., 6. og 7. september.

Ugen efter følger Royal Run trop og til sidst kulminerer det hele med en løbefest til et af verdens hurtigste halvmaratonløb, Copenhagen Half Marathon, i hjertet af København den 19. september.

Bag DHL Stafetten København og Copenhagen Half Marathon står Sparta Atletik & løb, som er en non-profit forening. Foreningen er derudover teknisk afvikler på Royal Run. Dorte Vibjerg, som er administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb, er ikke i tvivl om værdien af, at de danske motionsevents vender tilbage i fuldt format uden restriktioner:

”Efter et halvandet år hvor det danske foreningsliv i den grad har lidt et alvorligt knæk, så bliver det fantastisk at rulle de store motionsevents ud igen, som i den grad er med til at samle danskerne helt i fællesskabets ånd.”

Og uddyber:

”Det har en kæmpe betydning. Ikke kun for os som arrangør, men også for foreningslivet, da indtægterne fra alle tre events går til atletikken, ungdoms- og breddeidrætten samt en lang række klubber i det danske foreningsliv.”

Fællesskabet er en katalysator

For mange har det været svært at holde motivationen oppe, når fællesskaberne har lidt under tiden med corona, hvor der har været begrænset muligheder for at bibeholde fællesskabet, og socialt har der været færre lyspunkter. I DIF ved man fra undersøgelser, at flere danskere er blevet inaktive under corona-nedlukningen, og det har også skabt dårligere trivsel og øget ensomhed. Derfor er det afgørende, at vi igen kan glæde sig over at have nogle nye mål i form at motionsevents, og kan se frem til at skabe nye minder med kollegerne og vennerne.

Morten Mølholm, administrerende direktør i DIF, udtaler:

”De fællesskaber, som vi oplever igennem idrætten – både ude i foreningerne og til de store motionsevents – er uvurderlige. Fx har det været meget tydeligt at se i kommentarfelterne på på Royal Runs sociale medier, at danskerne har savnet at vende tilbage til den store fælles løbefest med sved på panden og godt humør.”

Kommentarer