Erhverv

Ejerleder bag havecentersuccesen Plantorama vinder Årets Ejerleder 2021

Peter Vang Christensen fra Plantorama A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 ved Landskåringen i PwC i Hellerup.

Peter Vang Christensen fra Plantorama A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 ved Landskåringen i PwC i Hellerup. Ejerlederen er visionær og har i mange år formået at udvide og videreudvikle sit forretningskoncept, som har medført, at virksomheden i dag sidder solidt på markedet.

Peter Vang Christensen er ejerlederen bag familievirksomheden Plantorama A/S, som hans far, Søren Vang Christensen, etablerade i 1987. Siden år 2000 har Peter Vang Christensen været eneejer, og i år har han åbnet to nye butikker, så hans Plantorama-kæde nu består af 13 havecentre. Årets Ejerleder 2021 har gennem de seneste 25 år udviklet og udvidet virksomheden, så den i dag beskæftiger over 700 ansatte og er med til at skabe en ”Oase af liv” i Plantoramas 13 havecentre i Danmark. 

“Peter er en ejerleder, der har overblik over alle detaljer og kender Plantorama helt ind til benet, men han giver også sin ledelsesgruppe plads og tillid. Årets Ejerleder har udviklet et koncept, der gør, at man stort set står på markedet uden de store konkurrenter,” siger Ulrik Ræbild, Middle Market Leder og partner i PwC, og tilføjer:

“På trods af den flotte udvikling, som Plantorama har været igennem, ser Peter stadig betydeligt potentiale i fortsat vækst i virksomheden. Derudover er han en ejerleder, som er jordnær og rolig, men samtidig meget analyserende og ekstrem ambitiøs. Peter fortsætter sine investeringer i og transformationer af forretningen, som sikrer, at Plantorama hele tiden udvikler sig.”

Familievirksomhed med rekordregnskab

For Peter Vang Christensen skal det være en oplevelse for kunden at besøge Plantorama. Han vil gerne have, at virksomheden bliver opfattet som et udflugtsmål, hvor kunden bliver mødt af forskellige aktiviteter og koncepter. Gennem de seneste 25 år har virksomheden således undergået store forandringer både i butiksomfang og sortiment. I dag spænder sortimentet over planter, håndredskaber, keramik, vand til haven og diverse haveartikler. Derudover har nogle centre også events, caféer og dyrecentre.

Årets Ejerleder er sjette generation i en familie med gartneridrift og har med stor succes – sammen med sin far – gennemført et vellykket generationsskifte. Peter Vang Christensen har både passion for gartneri og en stor drivkraft og flair for investeringer og konceptudvikling,” fortæller Henrik Rasmussen, bankdirektør i Nykredit.

Også hos Dansk Erhverv ser man stor grund til at fejre den nykårede Årets Ejerleder 2021. 

”Peter Vang Christensen arbejder målrettet med sin virksomhed og kigger hele tiden efter nye måder at forny sin forretning på. Det har medført flotte vækstresultater, og i 2020 fik Plantorama et rekordregnskab, hvor årets resultat før skat blev over fordoblet og landede på 57 mio. kr. Han er en ambitiøs og visionær ejerleder, som fortjener at blive hyldet og anerkendt,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, og ønsker tillykke med prisen.

Fakta om Plantorama A/S

Plantorama er et dansk familieforetagende, hvor det første havecenter blev grundlagt tilbage i 1987 i Egå ved Århus med et sortiment af stueplanter. Peter Vang Christensen er sjette generation i gartnerierhvervet og medejer og direktør i Plantorama. Hans far, Søren Vang Christensen, er stadigvæk i fuld vigør i virksomheden, og det er efterhånden blevet til mere end 40 begivenhedsrige år mellem blomster og frodige planter. 

Kommentarer