Magaxin

Få sagt godt farvel en sidste gang

Artiklen er sponsoreret.

Ved du, at der snart er en, du står nær, du er nødt til at sige farvel til? Desværre må vi fra tid til anden sige farvel til familiemedlemmer, venner eller andre, man er tæt på. Måske det endda er en, du er så tæt på, at det er dig, der står med ansvaret for at få planlagt en bisættelse eller en begravelse. Det er aldrig en sjov situation.

Du står i en situation, hvor du er under enormt psykisk pres med sorg og tabet af en, du havde kær, samtidig med du skal arrangere diverse praktiske ting. Det er derfor, det er så vigtigt at have en bedemand, der kan hjælpe dig eller jer med alt det praktiske. Hvis du prøver at snakke med en erfaren bedemand i Ballerup, vil du blive hjulpet godt igennem hele processen. Det er rart at vide, at man kan få hjælp og støtte fra en, der kender alt til situationen.

Forskellige typer af ceremonier

Mange har måske et ønske om, hvordan de vil herfra. Skal det være begravelse eller bisættelse, eller måske noget helt tredje? Hvis ikke afdøde har haft et specifikt ønske til, hvordan det skulle være, er det jer som familie eller nære pårørende, der står med beslutningen, og så er det op til jer, hvad der vil være bedst. Nogle har haft tid og overskud til at planlægge egen begravelse eller bisættelse, mens andre ikke har haft muligheden eller lysten til det.

Det er også muligt at få sin aske spredt over havet. Her foregår selve ceremonien som ved en bisættelse, hvor afdøde køres bort af bedemanden efter ceremonien, men asken vil kunne spredes over havet, hvis det er noget, der har været et ønske. For nogle virker det mere frit og mindre sørgeligt, end en almindelige bisættelse eller begravelse måske gør det.

Kommentarer