Navnenyt

Frederikke er danmarksmester i overskudsretter

Foto: Too Good To Go.

Den store finale til DM i overskudsretter er netop løbet af stablen i Storms Pakhus i Odense. Vinderen blev Frederikke Grove Knutsen fra Amager, der imponerede dommerpanelet med sin overskudsret med gnocchi og tomat.

Tirsdag den 28. september blev der for andet år i træk afholdt finale i DM i overskudsretter arrangeret af LIDL og Too Good To Go.

I finalen var de tre hverdagskokke Frederikke Grove Knutsen fra Amager, Sigurd Høeg fra Hørning og Sys Valentin Clausen fra Broby, der dystede om at kreere Danmarks mest kreative overskudsret i Storms Pakhus i Odense.

300 danskere havde tilmeldt sig konkurrencen ved at indsende deres bedste bud på en overskudsret og tirsdag aften dystede de tre finalister samtidig med, at der blev afholdt madspilds-quiz med Anders Lund Madsen som quizmaster.

Og vinderens af Danmarks bedste overskudsret blev Frederikke Grove Knutsen, der havde tryllet nogle bagte kartofler, en parmesan-rest og nogle halv-slatne tomater om til en velsmagende og kreativ gnocchi-ret, der imponerede dommerpanelet.

Bedømt af erfarent dommerpanel

Til at afgøre, hvem der kunne kalde sig vinder af DM i overskudsretter var Jasmin Gabay, tidligere deltager i Den Store Bagedyst, Christian Wellendorf, holdkaptajn på det danske kokkelandshold, og Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.

Og efter en grundig smagning og votering blev de tre dommere enige om, at det var Frederikke, der skulle løbe med sejren:

“Frederikke lavede en ret med kartoffel-gnocchier, hvor hun ramte konsistenser og tilsmagninger spot on. Idéen med at bruge tomater til at give retten syre og sødme og parmesan til at give umami var rigtig god – og det gjorde, at Frederikke fik kreeret en enormt fuldendt ret til trods for, at hun brugte overskudsvarer,” fortæller Christian Wellendorf.

Jasmin Gabay tilføjer:

“Frederikke vandt, fordi det var en fuldstændig fantastisk overskudsret. Hun havde virkelig tænkt over ikke kun at bruge overskudsvarer, men også at bruge så meget af råvaren som muligt. Hun brugte for eksempel hele kartoflen ved også at bruge kartoffelskrællerne til chips. Jeg synes, at det var super godt tænkt.”

Hovedpersonen selv var både glad og stolt over at kunne forlade Storms Pakhus med den nye titel som danmarksmester i overskudsretter:

“Det her er virkelig noget, jeg brænder for. Når jeg laver mad, går jeg enormt meget op i at udnytte mest muligt af råvarene og undgå at smide ud. Derfor håber jeg også, at jeg med min ret kan inspirere andre til også at være mere kreative med deres rester derhjemme”, siger Frederikke Grove Knutsen.

Udover titlen kunne Frederikke også tage afsted med et gavekort på 10.000 kroner til LIDL og 1 års forbrug af Too Good To Go.

Kommentarer