Erhverv

Professionel sparring inspirerer Silent Events til at fortsætte vækstrejse

Efter sparring med Erhvervshus Hovedstaden har Silent Events fået inspiration til at arbejde både strategisk og konkret med visioner, mål og aktivitetsplaner for virksomheden – blandt andet ved at bruge kundedata til at øget salget. Foto: Erhvervshus Hovedstaden

Silent Events lever af at levere nytænkende eventløsninger og beskæftiger i dag fem medarbejdere samt en række løstansatte. Stifterne har ambitioner om at fortsætte vækstrejsen og har derfor fået strategisk forretningssparring af Erhvervshus Hovedstaden. 

Iværksættervirksomheden Silent Events har i de sidste fem år skabt en vækst i omsætningen på 25 procent hvert år. For et år siden flyttede virksomheden fra Amager til Nørrebro for at få bedre og mere plads til medarbejderne og alt det tekniske udstyr, der udlejes til private og virksomheder.

– Vi er stolte over at kunne forbinde mennesker gennem vores eventkoncept med lydløse fester og skræddersyede konferencer via vores hovedtelefoner. Det er en gave at kunne give folk noget at tale om. At bringe folk sammen i fede fællesskaber gennem lyd er noget særligt, fortæller 37-årige Simon Frederiksen.

Iværksættereventyret tog sin begyndelse gennem udlejning af hovedtelefoner til privatpersoner, der deltog i Københavns gadefester, fx i forbindelse med Distortion. Under lockdown et par år senere besluttede stifterne af Silent Events at vende krisen til noget positivt ved at sætte gang i en gratis Silent Disco fest i et boligkompleks, selvom alle fysiske events på det tidspunkt blev aflyst. Med dette koncept blev det muligt at samle beboerne i et musisk oplevelsesfællesskab – helt lovligt – på deres altaner på trods af afstandskrav.

Det blev en stor succes blandt andet i Hostrups Have på Frederiksberg i København, hvor DJs fra Silent Events tog plads i midten af det store boligkompleks og spillede musik i høretelefonerne for 600 mennesker som festede sammen på deres altaner. Happeningen kom i fjernsynet, og ideen bredte sig hurtigt til andre beboelsesområder.

Sparring har skabt fokus og mere overskud

I takt med at forretningen tog fart, gik det op for stifterne, at de havde behov for at få input udefra til at fokusere og udvikle forretningen. Så da de på et tidspunkt fik mulighed for at få professionel sparring om at skabe vækst på en lønsom måde, tog de imod hjælpen. De to iværksættere har blandt andet været gennem et accelerationsprogram hos Wonderful Copenhagen, der henviste dem til strategisk forretningssparring hos Erhvervshus Hovedstaden. Her fik virksomheden øjnene op for, at de kunne søge midler til at ansætte en salgschef gennem SMV:Vækstpilot-ordningen. Og det fik de.

– Hjælpen til blandt andet at ansætte en salgschef har gjort en kæmpe forskel for os og forretningen. Vi er gået fra at være reaktive til proaktive. Vi ved i dag, hvad vores potentiale er, og vi har taget bevidst stilling til, hvad vi vil, fordi vi er blevet udfordret via kompetente spørgsmål fra Mette fra Erhvervshus Hovedstaden. Derfor kan vi træffe de rigtige beslutninger om virksomhedens fremtid. Det er vigtigt at få sparring om, hvad der er af muligheder og have ro i maven, når du som ejerleder går nye veje for at fremtidssikre din iværksætterdrøm, fortæller Simon Frederiksen.

– Vi er blevet bevidste om, at vi skal prioritere opsøgende salg og digitale salgsstrategier for at skabe yderligere vækst. Vi var de første på det danske marked med det her produkt, og vi er stolte over at kunne levere løsninger til store kunder som LEGO, Grundfoss og IBM. Gennem flere år har vi skabt genkøb hos helt store kunder som Novo Nordisk, der både bruger vores Silent Conference koncept og har gjort det til en tradition at have en kæmpe Silent Disco til deres årlige sommerfest på Roskilde Dyrskueplads, siger Simon Frederiksen.

Som lille nichevirksomhed er kunsten at holde snuden i sporet og gå efter det, der er lønsomt og skalerbart, påpeger han:

– Det var en øjenåbner at få indsigt i, hvor mange ressourcer, vi bruger på de forskellige kundesegmenter og hvilke produkter, der giver det bedste overskud. Takket være Mette Pedersen fra Erhvervshus Hovedstaden har vi fået inspirerende sparring om blandt andet brug af kundedata, støtte til en ny medarbejder gennem SMV:Vækstpilot-ordningen samt gode henvisninger til private rådgivere, der kan bidrage til at give den største værdi for forretningen, siger han og tilføjer:

– Vores drøm er at udvide forretningen og bidrage med vores løsninger på endnu større skala. Vi tror på at kunne skabe yderligere vækst gennem et forstærket fokus på B2B-markedet og øge salget gennem brug af kundedata. Det er vi alt sammen godt i gang med takket være sparringen fra Mette og ansættelsen af en Vækstpilot.

Læs mere om Silent Events her

I Coronatiden under nedlukningen var der et stort behov for outdoor fitness, som Silent Events havde travlt med at arrangere til stor glæde for hundredevis af mennesker. Foto: Erhvervshus Hovedstaden

 

Kommentarer