Indre By

Restaurant Alouette nomineret til prisen for ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’

For første gang nogensinde bliver konkurrencen ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ afholdt, og hylder den kok og restaurant i Danmark, der har formået at skabe en unik ret med fisk eller skaldyr. I konkurrencen kæmper fire kokke fra forskellige restauranter om den nye ærefulde pris. En af de nominerede er køkkenchef Nick Curtin fra Alouette.

Restauranten Alouette er drevet af den amerikanske kok, Nick Curtin. Køkkenet har stor fokus på sæsonens råvarer. På Alouette betyder kvaliteten og forholdet til produkterne alt for madlavningen.

Det er heller ikke til at tage fejl i, når man ser på køkkenchefens bud på vinderretten med fisk og skaldyr. Retten består nemlig af en grillet og røget havtaske fra Kattegat med tang, glaseret med sauce lavet på grillet kylling og pighvarben.

– Vi elsker at arbejde med dansk fisk og skaldyr. Det har været en virkelig rar oplevelse at kunne få lov til at lave vores ret i vores eget køkken. På den måde har vi kunne give dommerne den fulde oplevelse af vores restaurant, hvor de både har kunne mærke stemningen, indretningen og atmosfæren. Retten, som vi har lavet til dommerne, er en grillet og røget havtaske. Vi har haft en minimalistisk tilgang til vores ret, da vi altid prøver at lade vores hovedelementet tale for sig selv, siger køkkenchef Nick Curtin.

Udover Alouette, er også Fasangården på Frederiksberg, Alimentum i Aalborg og Restaurant Ancestrale på Vesterbro i København nominerede til at modtage prisen. Det er et stærkt felt af nominerede, som alle dyster om at blive den første til at modtage prisen ’Årets Ret med Fisk og Skaldyr.

Større fokus på fisk og skaldyr

Den nye gastro-konkurrence ’Året Ret med Fisk & Skaldyr’ skal inspirere danskerne til at spise mere fisk ved at vise, hvordan man kan lave nye og smagfulde retter med fisk og skaldyr. For netop mange kokke repræsenterer fisk og skaldyr et kæmpe væld af mulighed for at skabe unikke smagsoplevelser. Med ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ bliver de stærkeste præstationer hædret for deres arbejde.

– Vi er stolte af at kunne tilføje en helt ny kategori til vores årlige gastro-konkurrence ’Årets Ret med Fisk og Skaldyr’. Konkurrencen skal være med til at skabe fokus på alle de forskellige og velsmagende retter, man kan lave med fisk og skaldyr. Med vores nye konkurrence får topkokke muligheden for at udfordre hinanden på kryds og tværs med deres nyskabende retter. Interessen har været stor, og det er et ekstremt stærkt felt af topkokke, som har skabt fire innovative retter, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer.

En gastronomisk festdag

Den første vinder af ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ bliver kåret den 29. november 2021 på Axelborg i København. Udover prisuddelinger byder dagen også på nogle af de mest udsøgte og eksklusive råvarer, der er udvalgt af toppen af den danske restaurantscene. Blandt smagsoplevelserne er der vine i topklasse, specialøl, friske Limfjordsøster, kaviar og mange flere smagfulde råvarer.

Men ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ er ikke den eneste pris, som uddeles denne dag. Traditionen tro skal vinderen af ’Årets Ret med Gris 2021’ også findes for tiende år i træk. Desuden har Landbrug & Fødevarer gået sammen med spiseguiden Whiteguide, der til eventet vil lancere deres 2021-udgave af spiseguiden.

Med samarbejdet og prisuddelingen håber Landbrug & Fødevarer og Whiteguide at støtte den danske restaurationsbranche ved at inspirere danskerne til at komme ud og få en kulinarisk oplevelse hos de mange dygtige restauranter.

Kommentarer