Magaxin

Sådan kan du energioptimere dit sommerhus

Artiklen er sponsoreret

Er du så heldig at have et sommerhus? For mange er det en befrielse at kunne snuppe et ophold i sommerhuset i ny og næ, om end det også bærer nogle forpligtigelser med sig at være indehaver af et sommerhus. 

For eksempel skal du sørge for at vedligeholde sommerhuset. En måde du kan vedligeholde det på og samtidig spare penge, det er ved at energioptimere dit sommerhus. I det følgende kan du læse meget mere om, hvordan du bærer dig ad med det.

Få lagt nyt tag på dit sommerhus

Et af de bedste råd til at mindske din elregning fra sommerhuset, det er ved at få lagt nyt tag på. I forbindelse med tagskiftet bør du sikre, at der bliver efterisoleret, således at der opstår mindst muligt varmetab gennem taget.

En velegnet type tag til sommerhuse er tagpaptag. Vil du vide mere om tagpap? Så klik her og find ud af, om tagpap er den rette løsning til dit sommerhus.

Skift fyr og radiatorer ud med en varmepumpe

Er der radiatorer i dit sommerhus, som kører på el, eller fyrer du stadig op i oliefyret? Så er det på tide at skifte disse ældre energikilder ud med en varmepumpe, som er et billigere og langt mere bæredygtigt alternativ. Der findes flere former for varmepumper, men den mest populære til især sommerhuse er luft til luft-varmepumpen.

Få tilskud ved energioptimering af dit sommerhus

De færreste er klar over, at de kan få tilskud ved energioptimering, herunder også opsætning af varmepumpe eller tagskifte. Det er et tilskud, du skal ansøge om, og for at blive taget i betragtning forudsætter det, at det, du energioptimerer, lever op til visse krav. Tilskuddet kan om end gøre energioptimeringen af dit sommerhus mere tålelig, da du dermed ikke skal investere nær så mange penge i projektet.

Kommentarer